Ministar Kuščević na Poslovnom doručku u organizaciji Poslovnog kluba slovensko – hrvatskih gospodarstvenika i Veleposlanstva Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević sa suradnicima sudjelovao je na Poslovnom doručku u organizaciji Poslovnog kluba slovensko – hrvatskih gospodarstvenika (SLO-CRO poslovni klub) i Veleposlanstva Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj.

Prilikom sastanka s hrvatskim i slovenskim gospodarstvenicima razgovaralo se o novim projektima koji će potaknuti građevinarstvo, ukidanju administrativnih prepreka te pomacima u olakšavanju investicija.

Ministar Kuščević predstavio je programe energetske obnove  višestambenih zgrada i javnih zgrada koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja kao jednu od mjera kojima se potiče građevinarstvo s 1,7 milijuna kuna investicija. Također, najavio je početkom iduće godine i raspisivanje javnog poziva za energetsku obnovu javnih zgrada koje obavljaju društvene djelatnosti. 

Dotaknuta je i tema o pružanju prekograničnih usluga, tj. mogućnost da pravna ili fizička osoba obrtnik iz EGP-a (državi ugovornici Europskog gospodarskog područja) u Hrvatskoj privremeno ili povremeno obavlja djelatnost/i koje ima pravo obavljati u državi sjedišta poslovnog nastana.

Razgovaralo se i o strateškim investicijskim projektima te povezivanju katastra i zemljišnih knjiga - reformi Ministarstva i Vlade RH koja bi trebala doprinijeti smanjivanju administrativnih prepreka i olakšavanju investicija onima koji žele raditi u Hrvatskoj.